Mediere

Medierea ofera posibilitatea unei rezolvari atat in cazul unor conflicte susceptibile procedurii juriciare cat si in cazul celor de natura sociala nascute intre vecini, soti, copii si parinti, precum si in relatia cu institutiile de invatamant, etc, intr-un cadru intim si confidential, ferit de atmosfera unei instante de judecata.


Medierea are numeroase avantaje, printre care mentionam confidentialitatea, costurile mai scazute in comparativ cu cele ale unui proces in instanta, durata procedurii fiind cu mult mai redusa iar termenele de prezentare la procesul de mediere sunt flexibile.

Acordul de mediere reprezinta manifestarea de vointa a partilor, astfel ca ambele parti implicate in proces castiga, solutia fiind acceptata de catre acestea si nu impusa.   

Servicii de mediere atat in faza extra-judiciara cat si in cea judiciara:

Cauze civile, cauze familiale, cauze comerciale, protectia consumatorului, protectia dreptului de autor, protectia mediului, cazuri de malpraxis, conflicte de munca.

Colegul nostru, mediator, este licentiat al Facultatii de Drept, membru al Camerei Mediatorilor din Romania, autorizat de catre Consiliul de Mediere in baza legii 192/2006.  Pregatirea si experienta colegului nostru precum si colaborarea cu o echipa de specialisti din domenii variate, asigura intelegerea profunda a faptelor cu caracter diversificat. 

Un aspect important al medierii este si scutirea de la plata taxei judiciare de timbru privind pronuntarea unei hotarari care sa consfinteasca intelegerea partilor rezultata din acordul de mediere.