Licente

Licente jocuri de noroc


Jocul de noroc este o activitatea comerciala prin care se urmareste atribuirea de castiguri materiale, in general banesti, prin oferirea publica de catre organizator a unui castig, urmata de acceptarea acestuia de catre participant, prin plata unei taxe directe sau disimulate a celui din urma.


Castigul este obtinut printr-o modalitate de alegere aleatorie a rezultatelor evenimentelor care fac obiectul jocului, fara a avea vreo conotatie modul acestora de a se produce.  


In functie de tipul de activitate pe care urmeaza sa o comercializati sau mai exact al tipului de joc, trebuie sa indepliniti anumite conditii. Una dintre conditii este si valoarea minima a capitalului social, pe care societatea respectiva este obligata sa o detina, la momentul infiintarii, aceasta putand ajunge si pana la suma de 2.000.000 lei.


Sunt si anumite  tipuri de jocuri care nu sunt considerate jocuri de noroc si in acest caz, nu trebuie sa indeplineasca  reglementarile Ordonantei de Urgenta nr. 77/2009 modificata. Dintre acestea amintim: tombolele scolare, jocuri de tip distractiv care au ca scop testarea inteligentei si/sau a dexteritatii participantului, jocuri oferite pentru stimularea vanzarilor, etc.


Daca insa practicati o activitate de tip: joc de casino, joc loto, joc de tip slot-machine, joc de bingo, joc de noroc on-line, pariuri si pariuri on-line, sunteti obligat sa va conformati reglementarilor legale precum si sa obtineti  licenta pentru jocuri de noroc cu valabilitatea de 5 ani precum si o autorizatie de exploatare.


Compania noastra va ofera consultanta inca de la infiintarea firmei la Registrul comertului, obtinerea de licente si a autorizatiei de exploatare, precum si intermediere in achizitionare de licente.

 

Licente de turism si brevetul de turism


Pentru a desfasura o activitate turistica specifica agentiilor de turism de catre operatorii economici, este obligatoriu ca acestia sa detina o licenta de turism in termen de valabilitate.


Licenta de turism este documentul care atesta capacitatea unei persoane juridice, titularul licentei, de a comercializa servicii turistice in conditii de calitate si siguranta pentru turisti/consumatori finali.


Licenta de turism si/sau anexa/anexele licentei de turism se elibereaza de catre autoritatea administratiei publice centrale responsabila in domeniul turismului, la cererea operatorului economic.


Brevetul de turism  este documentul care atesta capacitatea profesionala in domeniul turismului a persoanelor fizice care asigura conducerea agentiilor de turism si/sau a structurilor de primire turistice.


Brevetul de turism se elibereaza de catre autoritatea administratiei publice centrale responsabila in domeniul turismului, la cererea persoanelor fizice care solicita obtinerea brevetului de turism.


Licenta de turism si/sau anexa/anexele la aceasta este valabila pe termen nedeterminat, pana la modificarea conditiilor si criteriilor de licentiere pentru care au fost eliberate.


Termenul de acordare a licentei de turism si/sau anexa/anexele la aceasta este de 30 de zile de la data inregistrarii dosarului cu documentatia completa la autoritatea emitenta.


Licenta si brevetul de turism sunt netransmisibile.


In anumite situatii strict prevazute de lege, licenta de turism se poate retrage de catre autoritatea administratiei publice centrale responsabila in domeniul turismului.
In perioada in care operatorul economic are licenta de turism retrasa, acesta nu are dreptul sa desfasoare activitati turistice si sa incaseze venituri din exploatarea agentiei de turism.


Echipa noastra va sta la dispozitie in vederea oferirii de consultanta si de a va indruma in vederea obtinerii licentei de turism si/sau anexa/anexele la aceasta, cat si brevetul de turism.